CONCENTUS CONSORT

reneszánsz kamarazenekar

                                         Musica Rediviva Alapítvány

  Az Alapítvány célja, hogy a zenehallgató közönség táborát minél jobban kiszélesítse, és azok is  részesülhessenek a zenehallgatás élményében, akik anyagi, egészségi, vagy más okból nem jutnak el a hangversenytermekbe.

        Az Alapítvány fontosnak tartja az utánpótlás nevelését is, így zenei tanfolyamokat tart gyerekek és fiatalok részére, aminek fontos része a képességfejlesztés, vagy a műkedvelő zenélésre való előkészítés; valamint zeneterápiás foglalkozásokat is tart, kórházakkal és rehabilitációs intézetekkel közreműködve. 

      Az Alapítvány tevékenységének fontos része ezeken kívül, hogy a külföldi koncertéletbe is beilleszti zenei műsorait, és így erősíti a nemzetközi kultúrkapcsolatokat.  Ehhez a szükséges nyelvtudással és külföldi koncert-tapasztalatokkal is rendelkezik.          

        Alapvetően fontos a Kárpát-medencei népekkel való együttműködés, ahol a hagyományok őrzése, ápolása és felevelenítése is közös ügyünk, de másrészt Európa más népeivel is fontos a kapcsolattartás, hiszen a reneszánsz kultúra és a reneszánsz zene kialakítása és felvirágoztatása terén ők jártak legelöl. 

     A mai világban magától értetődő, hogy a zenei műsorok elektronikus formában is elérhetőek legyenek, ezért a MUSICA REDIVIVA ALAPÍTVÁNY a hangrögzítés terén is tevékenykedik és műsorait digitálisan is rögzíti és sokszorosítja.

 

 

 

Musical education and ability development

 
Asztali nézet